Fake designer items

- Fashion, Personal

IMG_6971 - kopie

Why I buy fake designer stuff and it’s nothing to be ashamed of


Ik wil het vandaag over iets hebben wat mij vaak bezighoud. Waarom ik nep designer spullen, of look-a-likes, koop en waarom dat – eigenlijk – niks is om je voor te schamen. Maar dat doe ik toch en dat is helemaal niet zo gek.

Ik ben 17 en zeker niet rijk. Ik heb het goed, maar niet zo goed dat ik zomaar een designer tas zou kunnen kopen. Dat is ook normaal voor een 17-jarige. Ik heb wel een echte Guess tas en die had ik om mijn 13e echt helemaal zelf betaald. Ben er nog steeds helemaal verliefd op (je kon hem laatst trouwens zien in mijn nieuwe video)! Ik hou van mode, echt alles wat daarbij komt kijken, vooral designer items. Ik ken heel erg veel designers en ik ben er graag mee bezig. Ik ken de tassen,schoenen en kleren. Maar ik ga mijn geld er op deze leeftijd nog niet aan uit geven. Later natuurlijk wel, als ik een baan heb en ik ga geld verdienen is het een droom om designer items te kopen. Ik hou er echt van. Maar op dit moment gaat dat gewoon niet en ik wil vertellen waarom ik denk dat ik mij schaam en waarom dat niet hoeft.

(If you want to translate this post, check the translate box in the sidebar. For mobile, scroll down!)

Turkey

Toen ik een paar jaar geleden naar Turkije ging en ik door een bazaar liep, viel het me op dat ik heel veel tassen herkende. Ik had de tassen zó vaak gezien op andere blogs en internet. Ik werd er helemaal enthousiast van. Er waren een heleboel tassen die heel slecht nagemaakt waren, maar zo nu en dan zag ik er een waarvan ik dacht; wow, die lijkt net echt. Ik meen het. Als ik, als iedereen, zo’n specifieke tas bij bijvoorbeeld een Chiara Ferragni of een Kylie Jenner om had gezien, zou niemand eraan twijfelen of hij echt zou zijn.

Dus. ik zag een chanel boy bag. Het was dat jaar dat je hem heel erg veel voorbij zag komen. Ik kocht er een. Een bordeaux rode, en oh, wat was ik er blij mee. (zie mijn eerste post met die tas hier).

IMG_3099b

Society

Ik denk echt dat ik me er soms voor schaam, omdat je geen échte hebt. Je hebt niet voor de naam betaald, dus je draagt de naam ook niet. Maar ik koop het omdat ik het mooi vind. Ik wil het nú kopen, omdat ik het mooi vind. Ik heb dan wel het geld niet voor een echte, maar waarom moet ik 10 jaar wachten als ik hem nu ook kan dragen. Ik kocht bijvoorbeeld die Boy bag, omdat ik hem echt heel mooi vond. Ik wist dat niemand zou geloven dat een meisje van 15 een échte Chanel tas zou hebben. Maar daar ging het me echt niet om.

IMG_7910

Paying for the name

Dat is echt eigenlijk. Je betaald voor de naam. Ik zou het er zo voor over hebben, dat is het niet. Maar die Chanel Boy bag in Turkije leek precies én het was echt leer. Het is zo’n beetje dezelfde tas alleen dan met 99% korting, haha. Ik vind écht dat er niks mis mee zou moeten zijn. Zoveel mensen kopen imitaties. Als mensen erachter komen dat het een nepper is, is het in een keer niet meer mooi. Of die persoon is in een keer niet highclass.

Ik vind echt dat iedereen mag weten hoe het voelt om een designer item te mogen dragen.

HOIIII

Items I bought

Ik heb al een aantal items gekocht, waaronder schoenen, tassen en zonnebrillen. Vooral accessoire-achtige dus. Natuurlijk is alle mode op designers geïnspireerd. Maar alle echte namaak of look-a-likes zitten bij mij in die categorieën. Ik heb dior look-a-like zonnebrillen, Chanel namaak loafers en Céline namaak tassen. Ik heb zelfs een paar look-a-like Adidas sneakers. Ja, de originele witte met zwarte sneakers. Ik zou ze gewoon kunnen betalen, maar dan zou ik betalen voor het logo dat erop staat (en op die van mij staat nergens adidas, dus het is technisch gezien geen namaak maar een look-a-like). Het gaat er uiteindelijk om hoe je het combineert.

IMG_7183 - kopie

Tip

Ik wil ook nog een tip meegeven voor het uitzoeken van een nep designer item. Als je al lang een crush hebt op een item, kies die dan. Kijk naar zoveel mogelijk afbeeldingen (of bekijk hem in een winkel). Doe je huiswerk goed en een grondige research. Als je dan een keer in bijvoorbeeld in Turkije bent of op internet aan het zoeken bent, weet je waarschijnlijk al gauw welke een goede namaak is. Neem voor de zekerheid afbeeldingen mee (dat heb ik zelf nog nooit geprobeerd, maar dat ga ik zeker doen ;)) en vergelijk ze. Bij een tas zou het beste ook nog zijn dat het echt leer was, zodat hij lang mee kan gaan.

IMG_3692kopie

Ik wou dit gewoon echt even van me afschrijven, aangezien het me zo nu en dan echt dwars zit.

Zelfs al is het een nepper, het voelt voor mij alsnog alsof ik een echte draag. En ik denk dat dat het belangrijkste is en dat ik mij er zeker niet voor hoef te schamen. Ik vind dat niemand dat hoeft.


Hebben jullie fake designer items?


Previous Story
Next Story

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  evelien
  07/06/2016 at 9:23 am

  Heel herkenbaar, ik heb een neppe chanel tas.
  Ik vind inderdaad een goede namaak ook ontzettend leuk!
  Ben verliefd op de celine tassen.
  Liefs, Evelien

 • Reply
  Mariska
  07/06/2016 at 1:01 pm

  Een goede namaak zou ik nog best dragen hoor. Alleen ben ik dan bang dat het geen mooie namaak is als ik over internet bestel. Dus houd ik het op andere tassen 😛

 • Reply
  Tawny
  07/18/2016 at 8:29 pm

  Tha’ts going to make things a lot easier from here on out.

 • Reply
  Jimmy E Cochran
  03/21/2017 at 8:08 pm

  There’s certainly a great deal to know about this subject.
  I love all the points you’ve made.

 • Leave a Reply